Geboren netwerker, Geert Kenis, deelt graag een aantal tips om uw netwerk succesvol uit te bouwen zodat u meer mensen leert kennen en uw business kan groeien.

Ik kan het niet genoeg herhalen: netwerken is een kunst!

1. Zeg tegen iedereen goedendag

Vriendelijk zijn kost niets. Een goeiedag dus ook niet en het wekt een positief gevoel op voor de beide partijen. En positieve mensen houden van positieve mensen. Zo krijgt u ook sneller contact.

2. Durf vragen stellen

Als u oprecht nieuwsgierig bent, is het geen probleem als u iemand een vraag stelt. Als u geen vragen stelt, kan u niets weten. Als u niets bijkomend te weten komt, geraakt u niet vooruit. En stilstaan, is achteruit gaan.

3. Heb gemeend interesse in de mens achter

Met de digitale wereld waarin we leven is het makkelijk om op zoek te gaan naar bijkomende informatie. Zoek naar die dingen die een toegevoegde waarde kunnen zijn. Bijvoorbeeld de dag van zijn of haar verjaardag. Wees attent en stuur een bericht, kaart of sms. Kleine dingen die heel veel plezier doen, bij iedereen. Of informeer naar hobby’s, namen van de kinderen, …. 

4. Gebruik humor als het kan

Humor, positieve humor, helpt heel goed om het ijs te breken maar ook om de dingen te relativeren. Wie niet tegen een goeie mop kan, hoort waarschijnlijk niet thuis in uw netwerk.
Gebruik het natuurlijk alleen maar als u voelt dat het echt kan!

5. Kom gemaakte beloftes na

Een hele belangrijke. Weet wat u zegt en wat u belooft maar vooral, kom na wat u belooft. Beloofd om dinsdag een antwoord te geven? Geef een antwoord, ook al is het nog geen definitief antwoord. Laat voelen dat u dat niet vergeet, dat u er aan gedacht heb. Beloftes nakomen geeft vertrouwen, vertrouwen doet samenwerken.

6. Geef altijd een eerlijk antwoord

Als iemand een antwoord van u verwacht. Geef het dan ook. Ook als het een nee is. Wees eerlijk, draai niet rond de pot. Het spreekwoord: “Eerlijkheid duurt het langst”, is echt wel van toepassing. Mensen niet van antwoord dienen, werkt tegen u.

Een expert nodig om uw netwerk verder uit te bouwen?
Klik hier voor vrijblijvend advies