De vermindering van het energieverbruik van bestaande gebouwen wordt al enkele jaren sterk aanbevolen. Dit geldt in het bijzonder voor bedrijfs- en fabrieksgebouwen. Het is nochtans mogelijk om met een minimale investering enorm veel energie te besparen.

Analyse van de bestaande situatie en beschrijving

Voor de start van om het even welke werkzaamheden is het van cruciaal belang dat de bestaande situatie eerst wordt bestudeerd om te bepalen welke elementen de grootste invloed hebben op de energie-efficiëntie van het gebouw. Zo kan met kennis van zaken worden beoordeeld welke aspecten voor verbetering vatbaar zijn. De juiste maatregelen zijn nodig opdat het verwachte resultaat ook efficiënt en kwalitatief is.

Het gewenste eindresultaat bepalen

Om de verschillende werkzaamheden te plannen en een budget toe te kennen voor de uitvoering ervan, moet eerst worden bepaald hoe de uiteindelijke situatie er moet uitzien. Daarvoor moeten duidelijke en precieze doelstellingen worden geformuleerd en moeten de uitvoeringsfases worden gepland, net als hun impact op de werking van het bedrijf. Soms zult u merken dat het voordeliger is om uw gebouw volledig te slopen en weer op te bouwen in plaats van het te renoveren.

Relighting en automatisering van gebouwen

We implementeren allerlei oplossingen om de energieprestaties van uw gebouw te verbeteren en u de mogelijkheid te geven veel te besparen zonder het milieu te schaden. Voor de optimalisering van de energie-uitgaven van een gebouw stellen we onder meer twee soorten oplossingen voor: relighting en automatisering van gebouwen (HVAC).

Herziening van de verlichting via relighting

Relighting is een proces waarbij de bestaande verlichting wordt vervangen door een beter systeem dat minder energie verbruikt en dat de werknemers in het bedrijf meer comfort biedt. Zo kunt u aanzienlijk wat besparen op uw elektriciteitsfactuur.

Ontdek meer details over hoe u energie kunt besparen via relighting

Automatisering van de verwarming, ventilatie en airconditioning

U kunt uw energieverbruik ook verlagen door uw gebouwen op een slimme manier te automatiseren. Er worden dan drie dingen geoptimaliseerd: de verwarming, de ventilatie en de airconditioning (of kortweg HVAC = Heating, Ventilation and Air Conditioning).

Wil u meer informatie over het energiezuinig renoveren van een bedrijfsgebouw? Download onze brochures over relighting of de HVAC gebouwenautomatisering of neem contact op met een van onze adviseurs op het adres btb@edfluminus.be.