Na heel wat onderhandelen en vergaderen heeft de regering net voor haar zomervakantie een akkoord bereikt over de begroting maar ook over een hele resem sociaal-economische hervormingen. De belangrijkste punten voor werkgevers in het akkoord hebben we op een rijtje gezet.

1. Proefperiode

De proefperiode die in 2014 werd afgeschaft, zal niet opnieuw worden ingevoerd. Wel wordt de opzegtermijn tijdens de eerste 6 maanden van de aanwerving vanaf januari 2018 gewijzigd.

Anciënniteit Opzeg nu Opzeg 2018
< 1 maand 2 weken 1 week
< 2 maand 2 weken 1 week
< 3 maand 2 weken 1 week
< 4 maand 4 weken 3 weken
< 5 maand 4 weken 4 weken
< 6 maand 4 weken 5 weken

 

2. Onbelast 500 euro per maand extra verdienen

Wie minstens 4/5de werkt en wie gepensioneerd is, kan vanaf januari 2018 met vrijetijdswerk, zoals bijvoorbeeld voetbaltrainer bij een jeugdclub, tot 500 euro bijverdienen zonder daar sociaal of fiscaal voor belast te worden. Het onbelast bijverdienen kan tot 500 euro per maand en 6000 euro per jaar.

3. Flexi-jobs ook in andere sectoren

De flexi-jobs, waarmee werknemers vandaag kunnen bijklussen in de horeca, worden uitgebreid naar de detailhandel, zelfstandige kleinhandel, kleinhandel in voedingswaren en warenhuizen. Bakkers, slagers en uitbaters van krantenwinkels zullen daardoor een beroep kunnen doen op het systeem. Naast werknemers zullen ook gepensioneerden met een flexi-job tewerkgesteld kunnen worden.

4. Bouwsector

In haar strijd tegen sociale dumping in de bouwsector zal de regering vanaf januari de arbeidskosten in de bouwsector verminderen om er zo voor te zorgen dat de Belgische werknemers weer interessant worden voor de bedrijven. De regering gaat ook een oplossing zoeken voor het verdwijnen van de afwijkende opzegtermijnen in de bouwsector.

5. Starterjobs

Het aanwerven van jonge werknemers van 18 tot 21 jaar zal vanaf 2018 worden bevorderd via een vermindering van de arbeidskost van de werkgever zonder dat aan het nettoloon van de werknemers wordt geraakt.

Er werden ook maatregelen genomen rond onder meer studentenarbeid, winstdeelname van  werknemers,  e-commerce, interimwerk, mystery calls en welzijn op het werk.

Lees meer over het zomerakkoord.