Optimaal werkcomfort, efficiëntie en klantvriendelijkheid. Dat zijn de sleutelwoorden in je bedrijfsfilosofie. En dus heb je het nieuwe werken in je kmo geïntroduceerd en kunnen bezoekers en leveranciers digitaal werken op jouw draadloze netwerk. Je medewerkers loggen in met uiteenlopende apparaten vanaf elke locatie en op elk moment van de dag. Klanten surfen op het draadloze netwerk van je kmo en externe partners halen moeiteloos hun e-mails, data of presentaties binnen dankzij de uitstekende dekking van je netwerk. Iedereen tevreden, toch?

Beveiligde en gescheiden draadloze netwerken

Ja, op voorwaarde dat je in je kmo enkele spelregels voor de beveiliging van je draadloze netwerk respecteert. Want anders zullen jij, je klanten, partners en leveranciers er niet lang plezier aan beleven. Een optimale beveiliging en virtueel gescheiden netwerken voor medewerkers en bezoekers zijn essentieel om problemen te voorkomen.

Bring your own device

Flexibel werken is dé norm in hedendaagse kmo’s. Medewerkers kunnen dankzij een innovatieve digitale infrastructuur werken waar en wanneer ze willen. En dat doen ze het liefst op hun eigen laptop, smartphone of tablet. Het ‘bring your own device’-principe is enorm populair. En dat is prima, want je medewerkers houden die apparaten zelf up-to-date en kennen ze door en door. En dat betekent meer efficiëntie. Het nadeel? Die persoonlijke apparaten zijn meestal niet zo goed beveiligd. Je medewerkers kunnen dus ook onbewust het netwerk van je kmo besmetten als ze inloggen.

Alleen apparaten met virusscanner

De oplossing is een beveiligingssysteem dat automatisch alle apparaten screent die inloggen op je netwerk. Alleen malwarevrije apparaten met een geüpdatete virusscanner krijgen toegang. Willen je medewerkers inloggen met een apparaat dat niet aan die voorwaarde voldoet? Dan wordt de toegang geweigerd.

Je klantendata beschermen

Wil je externen ook digitaal laten werken in je kmo? Zorg dan voor een apart bezoekersnetwerk. Dat heeft een dubbel voordeel: je verkleint de kans dat een besmet extern apparaat je hele netwerk infecteert én voorkomt dat externen toegang krijgen tot gevoelige informatie, zoals gegevens over je klanten.

Wil je het draadloze netwerk in je kmo ook optimaal beveiligen?
Dan helpt Morini Network Consulting je graag. Neem gerust contact op voor meer informatie.