Werken in de cloud doen we allemaal. Of u nu documenten gaat opslaan in Dropbox, geld overmaakt via uw bank-app of werkt in Microsoft Office 365. In de cloud werken komt van het begrip cloud computing. Dit is de online opslag van gegevens, software en hardware. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde cloud, oftewel op het internet. Waarom zou u als bedrijf gebruik maken van clouddiensten? CLB ICT & Hosting zet de belangrijkste voordelen op een rijtje.

1. Lagere kosten

Door het inzetten van clouddiensten hoeft u geen grote investeringen meer te doen in hardware. U betaalt volgens een abonnementenmodel. Dit kan per gebruiker worden ingesteld. Hierdoor zijn de kosten overzichtelijk en maakt u geen onnodige kosten.

2. Veiligheid

Veel organisaties slaan hun data op een lokale plek op. Denk hierbij aan een laptop of een server binnen een organisatie. In de cloud kunt u alles veilig opslaan, dit komt door de hoge eisen die worden gesteld aan de beveiliging. Microsoft heeft bijvoorbeeld een heel team van specialisten die zich alleen maar bezighouden met het veilig houden van uw data.

3. Overal kunnen werken

U kunt, indien u een werkende internetverbinding heeft, altijd en overal over uw data beschikken. Medewerkers kunnen thuis ook aan alle gegevens, hierdoor kunnen ze gemakkelijker op een andere locatie werken. Alle bestanden of gegevens zijn in real time te raadplegen, hierdoor werkt u steeds met de laatste versies.

4. Flexibiliteit

Bij cloud-gebaseerde diensten kan het aantal gebruikers of opslagruimte gemakkelijk aangepast worden. Naarmate uw behoefte groeit, kunt u dit vergroten of verkleinen.

5. Onderhoud

Het blijft ieder jaar een tijdrovende en kostbare bezigheid, het vernieuwen van softwarelicenties of updates die vaak handmatig moeten worden bijgewerkt. Cloud computing maakt gebruik van online software die automatisch wordt bijgewerkt door de provider. Dit scheelt tijd en geld omdat hiervoor geen eigen personeel meer ingeschakeld moet worden.

6. Beschikbaarheid

Kleine ondernemers hebben vaak één eigen server draaien in de bezemkast. Zodra er iets fout gaat in de hardware betekent dit dat men geen toegang meer heeft tot de IT-omgeving. Een clouddienst draait op meerdere servers waardoor een incident, zoals een cryptovirus, de ondernemer niet buiten het systeem sluit. Men kan dus altijd blijven doorwerken.

Wil u weten welke voordelen overstappen naar de cloud voor u heeft?
CLB ICT & Hosting bekijkt graag samen met u de mogelijke opties en voordelen.