Een minimalistisch interieur is voor heel wat mensen een synoniem voor een strakke, koele inrichting. Een associatie die niet helemaal klopt. Toegegeven, je tot het absolute minimum beperken en overbodige elementen weglaten, zijn dé kenmerken van een minimalistisch interieur. Maar dat zo’n interieur daarom altijd kil aanvoelt, is absoluut niet waar. Integendeel, minimalisme kan zelfs bijzonder sfeervol zijn.

Tips voor een gezellige look & feel

Gezellig en minimalistisch in één zin? Ja hoor, het kan! Want met een minimalistisch interieur kun je vele kanten uit. Ook die van de gezelligheid! Enkele concrete tips:

  • Gebruik hier en daar warme, natuurlijke materialen.
  • Kies je meubilair doordacht en wees daarbij niet bang voor wat kleur.
  • Heb aandacht voor een goede mix van praktische, esthetische en minimalistische elementen.
  • Plaats op de juiste plekken creatieve, originele designobjecten of bijzondere kunstwerken.

De ruimte accentueren

Minimalisme is voor iedereen anders. Maar één ding staat wel vast: een minimalistisch interieur is maatwerk. Je ontwerpt het in functie van de beschikbare ruimte. Daarbij spelen rustige, unieke en duurzame materialen een belangrijke rol. Solid surface is daar een uitstekend voorbeeld van.

Dit materiaal is stijlvol, niet poreus, en gemakkelijk te onderhouden. Solid surface is een gebruiksvriendelijk materiaal waarmee je de meest moeilijke en unieke vormen creëert. Bovendien is het naadloos te verlijmen. Je kunt dus probleemloos kiezen voor lange, doorlopende oppervlakken zonder opdelingen, naden of voegen. En net die lange oppervlakken zorgen voor prachtige accenten in de ruimte.

Alles kan met solid surface!

GF Concepts is gespecialiseerd in de creatie van minimalistische interieurs in solid surface. Keukens, badkamers, werkbladen, fronten, baden, douches, wastafelmeubels, trappen, wanden, afzuigkappen …

Ben je op zoek naar inspiratie of professioneel advies voor jouw minimalistische interieur? Neem dan gerust contact met ons op.