Aannemers vragen mij weleens wat het geheim is van een goede calculatie. Wel, een toverformule om calculaties te maken, is er niet. Wel deze zes stevige fundamenten:

1. Lever maatwerk

De offerte aanleveren die uw klant verwacht, is de eerste stap om een aanbesteding te winnen. Toch zie ik opvallend vaak offertes die niet zijn aangepast aan het lastenboek. Als u zo’n aanbesteding indient, dan hebt u op voorhand verloren. Een goede aanbesteding biedt een sluitend antwoord op de vragen van uw klant. Bereid uw offerte dus grondig voor en lever een offerte op maat.

2. Wees nauwkeurig

Wilt u zeker zijn van een goed rendement op de projecten waarvoor u een offerte maakt? Zorg er dan voor dat u geïnformeerd en nauwkeurig bent. Maak calculaties waarin het materiaal en het werk apart zichtbaar is. En noteer zo precies mogelijk hoeveel materiaal u nodig zult hebben. Hebt u geen tijd om dat allemaal te doen? Zoek dan hulp bij de uitvoering van uw calculaties.

3. Ga eens op een ander

De meeste aannemers werken al jaren samen met dezelfde leveranciers. Ze gaan er dan ook van uit dat ze de beste prijs krijgen voor de producten en materialen die ze aankopen. Helaas is dat in de praktijk niet altijd waar. Vraag daarom altijd offertes op bij verschillende leveranciers en onderhandel over de prijs. U zult zien dat u al geld verdient nog voor u aan uw uitvoering begint.

4. Wees mondig

Om een offerte op maat te bieden, moet u een staaltje mondigheid aan de dag leggen. Want u moet over volledige en correcte informatie beschikken. Is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw klant of leverancier om uw vragen te stellen. Idealiter verzamelt u al uw vragen, zodat u maar één keer – desnoods twee keer – moet bellen. Zo blijft uw contactpersoon u zeker goedgezind. Zo’n contact is bovendien een fijne manier om al eens kennis te maken en te tonen dat u nauwgezet werk levert.

5. Durf trouw te blijven aan uw prijs

Krijgt u van uw (potentiële) klant te horen dat u te duur bent? Gooi dan niet meteen uw aanpak overboord, maar blijf trouw aan uw calculatiefilosofie. U hebt een juiste calculatie gemaakt en levert kwaliteit tegen een rechtvaardige prijs. Die boodschap moet u ook uitstralen. Zakt u met uw prijs? Dan haalt u misschien wel het project binnen, maar hebt u waarschijnlijk geen marge meer. En niemand werkt graag voor niets, toch?

6. Kies voor de juiste tools

Een grondige calculatie maken, begint met een degelijk calculatieprogramma. De meeste programma’s zijn weinig gebruiksvriendelijk en niet aanpasbaar aan uw individuele behoeften. Daarom heb ik zelf een calculatieprogramma ontwikkeld. Het is een handige tool die mij snel een gedetailleerd overzicht van elke post geeft en mij toelaat om probleemloos te waken over de rentabiliteit van elk project. Geen overbodige luxe. Want een goed calculatieprogramma is een essentiële tool voor elke aanbesteding!

Wilt u weten hoe u een goede calculatie maakt voor aanbestedingen in de bouw? Of wilt u mijn calculatieprogramma leren kennen? Neem dan gerust contact met mij op.