Door slim gebruik te maken van gratis netwerken als Freelancenetwork.be kunnen bedrijven makkelijker en sneller in contact komen met snel inzetbare medewerkers zonder dat ze daar zelfs voor hoeven te betalen.

Vandaag wordt het veel makkelijker dan 20 jaar geleden om van via netwerken kandidaten te vinden. Wie vroeger een job had en die aan de grote wereld bekend wilde maken, was bijna verplicht om een advertentie te plaatsen in een papieren medium. Daarna kwamen de betalende jobsites.

Vandaag kan men opteren om zijn job te verspreiden zonder te betalen. Denk bijvoorbeeld aan jobsites zoals Freelancenetwork.be. Zelfs als je iemand vindt en de persoon een contract voorstelt, ook dan betaal je niets.

Van betalen op voorhand voor werving en selectie naar volledig gratis

Het gratis aspect is zeker en vast een trend binnen de HR markt. Wie 20 jaar geleden een werving – en selectiekantoor inschakelde, betaalde op voorhand een bijdrage voor het zoeken van kandidaten.

Daarna is het systeem van no cure no pay gekomen onder invloed van de interimkantoren en detacheringskantoren. Men kon gratis in contact komen met kandidaten maar als men ze wilde inschakelen, betaalde men een commissie bovenop het uurtarief. De bedrijven waren verplicht om altijd via het tussenbureau te gaan als men de medewerker wilde inschakelen.

Bij de freelance jobsites vandaag zien we een trend dat ook dat commissieluik per gepresteerd uur wegvalt waardoor bedrijven toch heel wat kunnen besparen.

Gratis, ja het kan

Wie zich afvraagt hoe het kan dat freelance jobsites als Freelancenetwork.be voor wie een freelancer zoekt gratis zijn, kijkt best naar het businessmodel dat gehanteerd wordt.

De sites zoeken zelfstandige freelancers die beschikbaar zijn en hun diensten aanbieden. Het zijn deze freelancers die een bijdrage betalen om toegang te krijgen tot de jobs op de website.

Vooral korter lopende of goed gedefinieerde projecten

Als men het type jobs op de site bekijkt dan zie je zowel langlopende opdrachten als korte opdrachten.

Freelancenetwork.be heeft weinig tot geen fulltime jobs voor 52 weken per jaar. Een freelancer schakel je in voor 1 keer, 1 week, 1 maand of langer. Maar je weet dat het om een eindig project gaat. Of je zoekt een freelancer die bijvoorbeeld elke week 1 of 2 dagen voor je kan werken omdat je vandaag niet meer werk hebt.

Meer dan 20.000 geregistreerde freelancers

Wie twijfelt of er wel voldoende freelancers in Vlaanderen zijn, is ongetwijfeld verrast. Freelancenetwork.be heeft in haar database meer dan 20.000 freelancers.

Een 2.500 freelancers hebben een uitgebreid profiel en kan je direct contacteren nadat je een selectie maakt op functie, regio of trefwoord.

Zoek zelf eens freelancers uit je buurt

Zoek freelancers op functie

Of zoek freelancers op competentie