Elk jaar gaat u met uw medewerkers op teambuilding om de samenhorigheid te verhogen en de arbeidsvreugde te boosten. Zo’n teambuilding creëert gemotiveerde en betrokken werknemers. Bovendien groeien mensen dichter naar elkaar en leren ze elkaar op een andere manier kennen. Zeker als u een superplezante en originele teambuilding organiseert! Maar reiken uw ideeën niet verder dan een stadsbezoek, kookworkshop of afdaling van een of andere (te) kalme rivier? Dan is het hoog tijd om onze tien ideeën voor een originele teambuilding te ontdekken!

1.Een escape room

U en uw collega’s worden in groepjes van vier tot zes personen opgesloten in een kamer vol attributen, geheime boodschappen en raadsels. Het doel? Binnen één uur ontsnappen uit de kamer door nauw samen te werken, probleemoplossend te denken en elkaars talenten te benutten. Spanning, adrenaline en plezier gegarandeerd!

2. Een cocktailworkhop

Een professionele bartender demonstreert James Bondgewijs het verschil tussen shaken, not sturred en leert u en uw collega’s de heerlijkste cocktails maken die jullie daarna gezellig samen opdrinken. Een cocktailworkshop is dé kans voor collega’s om samen eens lekker te shaken.

3. Virtual reality games

Samen met uw medewerkers stapt u een andere wereld binnen. U kunt onder meer diepzeeduiken, bergen beklimmen, rollercoasters temmen, robots overmeesteren of met virtuele sneeuwballen naar elkaar gooien. Welke virtuele wereld u ook kiest, u bent zeker van een stevig portie hilariteit!

4. Een circusworkshop

Onder de vakkundige begeleiding van echte circusartiesten leren u en uw medewerkers de meest verbluffende circuskunstjes. Ballen of kegels in de lucht houden, borden op een stokje laten draaien, of een menselijke piramide bouwen zijn maar enkele mogelijke activiteiten. De ideale workshop om eens samen met de collega’s de clown uit te hangen.

5. Een improvisatieworkshop

Een improvisatieworkshop is een echte aanrader voor bedrijven waarvan de medewerkers uit hun comfortzone durven te komen. Deelnemers worden in onverwachte situaties gezet en aangemoedigd om onder de begeleiding van een professional te improviseren. Het resultaat? Hilarische taferelen en lachende gezichten.

6. Een chocoladeworkshop of chocoladerally

Chocolade is een veelzijdig product. Ideaal dus om er tijdens een teambuilding mee aan de slag te gaan. U kunt samen met uw medewerkers uw creativiteit de vrije loop laten en een chocoladeworkshop volgen of een stad verkennen door chocolade-opdrachten uit te voeren op verschillende locaties. Heerlijk genieten voor ervaren en minder ervaren medewerkers.

7. Een challenge op de boerderij

Collega’s gaan de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk doe- en denkopdrachten uit te voeren in de beestig leuke setting van een boerderij. Bumperballen, hooizakmeppen of een kruiwagenrace zijn enkele voorbeelden van activiteiten waarbij sportieve en minder sportieve collega’s moeten samenwerken om de challenge te winnen.

8. Een film of videoclip maken

Hebt u medewerkers met een hoge x-factor? Of hebt u zelf star quality? Dan is een teambuilding waarbij u en uw medewerkers een eigen film of videoclip kunnen maken ideaal. Hoofd- en bijrollen worden toegekend, scenario’s geschreven en opnamen gemaakt. Ready … and … ACTION!

9. Een moordspel of moorddiner

Tijdens een moordspel moeten u en uw medewerkers intensief samenwerken en hun innerlijke Sherlock Holmes aanspreken om een moord op te lossen. Ze moeten sporen onderzoeken, leugens doorprikken en de juiste verbanden leggen om de dader te ontmaskeren. Wilt u de honger counteren die hard nadenken veroorzaakt? Dan gaat u met uw team op moorddiner.

10. Een hakaworkshop

De haka kent u vast van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam dat deze dans voor de aanvang van elke wedstrijd brengt. Maar ook als uw medewerkers geen rugby-ambities hebben, is een hakaworkshop een heel leuke en energieke workshop waarbij iedereen zich ongegeneerd de longen uit het lijf mag roepen en op de borst mag kloppen!