De omgekeerde piramide heeft grote gevolgen!

We weten allemaal dat we dagdagelijks meer moeten bewegen. Helaas lukt het ons niet en bewegen we veel te weinig, wat leidt tot een omgekeerde bewegingspiramide, zoals onderaan weergegeven. 

Dit heeft nare gevolgen die we allemaal kennen: burn-out, zwaarlijvigheid, uitval door lage rugpijnen, ziekteverzuim, files, … met als gevolg een niet te onderschatte negatieve impact op de productiviteit van het bedrijf. 

Het is tijd voor actie!

Maar hoe kan je als bedrijf het tij mee helpen keren?

Figuur 1: De omgekeerde piramide
Figuur 2: De ideale bewegingspiramide

Wat is de ideale bewegingspiramide?

Dagdagelijks voldoende bewegen, dwz 10.000 stappen/dag, is de basis van alles. Ons lichaam is gemaakt om constant in beweging te zijn want zoals de uitdrukking zegt “Rust roest”. Iedereen, jong/oud, dik/dun,…, kan mits een kleine inspanning 10.000 stappen/dag bereiken.

Daarnaast moeten we 3 à 4 maal per week meer intensieve inspanning leveren waarbij we onze cardiovasculaire conditie onderhouden of verbeteren.

Krachttraining en oefeningen rond lichaamsbeheersing, zoals bv. yoga is ook aan te raden.

And last but not least het zitten, het nieuwe roken, moeten we in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk beperken.

Wil je het welzijn op de werkvloer verbeteren, hou dan altijd de ideale bewegingspiramide in gedachte.

Breng jouw bedrijf in beweging!

Misschien doen jullie al allerlei inspanningen rond bewegen, Start to Run, deelname Ten Miles, Yoga sessie op de middag, terugbetaling van fitness abonnement, …
Dat is al een “stap” in de goede richting maar het kan beter! Met dergelijke initiatieven bereik je echter niet iedereen en verander je niet veel aan de basis van de bewegingspiramide: het dagdagelijks streven naar 10.000 stappen/dag.

Giftrunners, een leuk en laagdrempelig bewegingsprogramma, kan hiervoor een oplossing bieden.
Giftrunners activeert op een dynamische en budgetvriendelijke manier meer dan 79% van je werknemers en dit op de lange termijn.

Wil je ook zoals andere bedrijven meer dan 79% van je medewerkers aan het bewegen krijgen?
Aarzel niet, neem die eerste stap! We komen graag even “langsgelopen”.

Tot snel!