Veiligheid en opleidingen hieromtrent zijn wettelijk verplicht. Maar is dit de enige reden om te investeren in veiligheid? Natuurlijk niet!

Of je nu een bedrijfsleider of medewerker bent: iedereen wil een plek creëren waar mensen zich veilig kunnen voelen. Competentietrainingen zijn daarbij een eerste stap, maar de wil om de opgedane kennis toe te passen hangt onlosmakelijk vast aan de bedrijfscultuur.

1. Draag je veiligheidscultuur uit met volledige betrokkenheid van het management

Het gebeurt regelmatig: een leidinggevende verschijnt op de werf in een net kostuum en leidt een delegatie rond zonder een helm te dragen of kennis te geven aan andere veiligheidsnormen. Heb je er al eens aan gedacht hoe dit overkomt voor de medewerkers, die wél de strenge regelgeving moeten respecteren?
Een manager of andere leidinggevende moet een voorbeeld zijn voor zijn medewerkers. De veiligheidsnorm die jij hanteert, is degene die zij zullen overnemen.

2. Betrek alle medewerkers in je bedrijfscultuur

Wat denk je van de volgende situatie? Een heftruck rijdt talloze keren per dag langs een voetgangerspad en dat zorgt voor overlast. Stel je medewerkers voor om hier zelf een oplossing hiervoor te bedenken. Zo kan het magazijn misschien anders ingericht worden, de heftruck van route veranderen of het pad anders leggen. Hierdoor beseffen ze de impact die veiligheid heeft op hun werkomgeving én wordt hen duidelijk gemaakt dat hun inzichten tellen. Hierdoor worden ze automatisch ook gemotiveerd om bepaalde regels toe te passen.

3. Vang weerstand constructief op

Wanneer er gewerkt wordt in een atelier met ovens kunnen de temperaturen hoog oplopen. Medewerkers staan dan meestal niet te springen om toch een helm en pak aan te doen… Het lijkt vreemd dat medewerkers veiligheid niet belangrijk zouden vinden, maar deze veiligheidsvoorschriften hebben een impact hebben op het persoonlijk comfort.

4. Beloon goed gedrag

Sancties behoren dus niet tot een open veiligheidscultuur, maar hoe zorg je dan voor een systeem dat ervoor zorgt dat mensen de regels opvolgen? Door ze te belonen als ze voor de juiste aanpak kiezen!

5. Werk met een vaste structuur

Ten slotte is het erg belangrijk om veiligheid als een vast agendapunt te zien en dit zowel te bespreken bij korte meetings op de werkvloer, als vergaderingen in het hoger kader.

Download de volledige versie:
5 unieke manieren om uw invloed op uw mensen vandaag nog te versterken