Onze wereld verandert aan een razendsnel tempo. En onze werkplekken veranderen mee. Ook in HR staan er heel wat nieuwigheden voor de deur. Wat brengt 2017? Welke trends mogen we verwachten in het nieuwe jaar? En vooral, hoe maken die trends ons werk makkelijker en interessanter?

Trend 1: HR-digitalisering

Dé match maken tussen talenten en ondernemingen? Digitalisering speelt daarbij een steeds grotere en doeltreffende rol. Zelfs Google en Facebook storten zich in 2017 op de recruitmentmarkt.

Bron: Ook Google meldt zich op recruitmentmarkt

Trend 2: corporate beleving

Employer branding evolueert naar employer impact. Gedaan met (ongeloofwaardige) zelfpromotie! Ondernemingen creëren uitzonderlijke ervaringen voor hun medewerkers, die hun authentieke verhaal maar wat graag delen met de markt.

Bron: Workplace trends 2017
Bron: Grootste trends recruitment 2017

Trend 3: evaluatiegesprekken

Jaarlijkse evaluatiegesprekken maken meer en meer plaats voor functioneringsgesprekken. Werkgevers focussen zich daarbij meer en meer op hoe hun medewerkers functioneren on the job. Een continue evaluatie en duurzame progressie zijn key, het hele jaar door.

Bron: Workplace trends 2017

Trend 4: netwerken van teams

De traditionele corporate hiërarchie wordt danig door elkaar gegooid. Future proof ondernemingen organiseren zich rond netwerken van teams die op een flexibele manier met elkaar samenwerken en zo de nodige concurrentiekracht bieden in sterk veranderende markten.

Bron: HR trends 2017

Trend 5: gepersonaliseerde werkplek

Innovatieve technologieën passen de (digitale) werkplek van kennismedewerkers aan. Door rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, de meest geschikte app, data en documenten, wordt werken heel wat efficiënter. Het resultaat? Een hoger Enjoy your Job-gehalte.

Bron: De 8 trends voor werkplekbeheer 2017

Trend 6: werken in de cloud

De digitale transformatie verovert ook onze werkvloer. Werkplekken zijn niet meer locatiegebonden. Door digitaal te werken in de cloud heeft iedereen in de onderneming op elk moment toegang tot alle gegevens.

Bron: De 8 trends voor werkplekbeheer 2017

Meer info over diverse HR-trends en thema’s? Check www.werktrends.nl of www.werf-en.nl.

Enjoy your Job!

Op zoek naar medewerkers of HR- ondersteuning?
Klik hier en wij helpen je graag verder!