Kies zelf hoe je je naar het werk begeeft

204
Je hebt het ook al wel gemerkt: we staan steeds vaker en langer in de file. Het omgaan met mobiliteit is een ‘hot topic’ geworden. Zowel overheden als bedrijven bekijken hoe ze hun mobiliteitsaanpak kunnen verbeteren. De tijd dat je zonder nadenken je auto inkruipt is voorgoed voorbij.

Onze mobiliteit in de knoop

Het is al een hele tijd aan de gang: een stijgend aantal kilometers ochtendfile, een dichtgeslibde Antwerpse ring,… Er lijkt geen ontkomen aan. Maar niets is minder waar. Eerder dit jaar gooiden steden als Gent en Leuven hun mobiliteitsplan om. Stad Antwerpen organiseerde ‘Slim Naar Antwerpen’: een initiatief om haar verkeersknoop te ontwarren. Niet enkel overheden zijn hier volop mee bezig. We zien ook meer en meer bedrijven die resoluut de mobiliteitskaart trekken.

Lees ook ‘Met de fiets naar het werk’

Een oplossing op maat

Een van die bedrijven is KBC Autolease. Zij beslisten te evolueren naar een mobiliteitsprovider in plaats van louter en alleen bedrijfswagens aan te bieden. “Ondernemingen die ons vandaag consulteren, verwachten van ons een algemene mobiliteitsoplossing voor alle verplaatsingen en voor alle werknemers. Niet enkel voor hen die een auto ter beschikking krijgen”, aldus Werner Franck (CEO, KBC Autolease).

Concreet komt het erop neer dat de gebruiker zelf kiest hoe hij zich naar het werk verplaatst: met de wagen, de fiets, het openbaar vervoer of een combinatie. Je stelt zelf het mobiliteitspakket samen dat het best bij je past, waarbij ontzorging centraal staat.

Drie peilers in multimobiliteit

Naast de gekende autoleasing biedt KBC Autolease fietsleasing en Olympus aan, een mobiliteitsapp waarbij je met een simpele klik op je smartphone je openbaar vervoer kan regelen: van een treinticket tot autodelen.

Het is belangrijk te weten dat fietsleasing en Olympus volledig los van de wagen wordt aangeboden. En dat concept valt in de smaak.

Meer weten? Surf naar www.kbcautolease.be